Living together apart : scheiden als partners, samenleven als ouders - Willems, Jos, ....-; Appeldoorn, Brigit, ....-; Goyens, Maaike, ....- (Tielt : Lannoo, 2013)
Een vernieuwend boek over samenleven na een scheiding. Scheiden of samenblijven voor de kinderen? Living Together Apart toont dat er ook een derde weg mogelijk is, waarbij je een punt zet achter je liefdesrelatie, maar wel blijft samenleven als ouder. Een groeiend aantal ouders voelt aan dat klassieke oplossingen na een scheiding, zoals co-ouderschap of beperkt bezoekrecht, niet ideaal zijn. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk onderzoekt Living Together Apart mogelijke alternatieven, waarbij ouders mentaal en/of fysiek 'samenblijven' om de scheiding voor de kinderen minder ingrijpend te maken. Dit boek reikt een aantal alternatieven aan, waarbij ouders mentaal en/of fysiek samenblijven om de scheiding voor de kinderen minder ingrijpend te maken. Aan de hand van vele concrete voorbeelden uit de praktijk biedt dit boek inspiratie aan iedereen die dit nieuwe ouderschapsmodel op zijn of haar eigen manier wil invullen. (flaptekst)
Keywords: Echtscheiding; Ouderschap; Relaties -- Psychologie