Handboek city- en regiomarketing : theorie, achtergrond en model voor het city- en regiomarketingplanningsproces - van Dijk-Bettenhaussen, Elise, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2011)
Handboek city- en regiomarketing is het eerste studieboek voor het hoger onderwijs voor het gelijknamige nieuwe vakgebied, dat nog volop in ontwikkeling is. Profilering, positionering en klantwaarde vormen de basis voor city- en regiomarketing. Maar steden en regio's vinden het in de praktijk lastig om hun onderscheidende elementen te vinden en te benoemen. Waar communicatie nog vaak te laat of te beperkt wordt ingezet als managementinstrument, kan city- en regiomarketing juist een vliegwieleffect hebben voor strategische ontwikkelingen. Aan de hand van verschillende beschouwingen en visies vanuit marketing en communicatie worden de voorwaarden gegeven waaraan integrale city- en regiomarketing zou moeten voldoen. Hierbij is er speciale aandacht voor klantgroepen, en het belang van de juiste segmenteringstrategie. Vervolgens behandelt de auteur de keuze aan instrumenten en media, de financiële aspecten en de organisatorische inbedding. Bovendien wordt een speciaal stappenplan gepresenteerd wat laat zien op welke wijze een strategisch planningsproces tot stand komt. In het boek staan talloze voorbeelden en cases om de theorie te verduidelijken en toe te passen.
Bevat register en literatuurlijst
Keywords: City-marketing.; Marketing -- Gemeenten; Marketing