Cultuur voor beginners - Strobbe, Filip, ....- (Brugge : Die Keure, 2014)
Inhoudstafel: Klassieke muziek - pop- en rockmuziek - populaire muziek in Vlaanderen - jazzmuziek - wereldmuziek - theater - dans - opera - musical - comedy- circus - straattheater - hedendaagse beeldende kunst - mode - architecuur-film - erfgoed - literatuur
Welke culturele bagage heeft u nodig om in onze samenleving kranten te volgen, gesprekken te voeren of zelfs te solliciteren in de culturele sector? In 18 hoofdstukken geeft dit boek de essentie van een kunstvorm weer, gaande van klassieke muziek tot mode, van theater tot beeldende kunst. Per discipline ontdekt u als lezer welke artiesten en gezelschappen spraakmakend zijn, hoe het er achter de schermen aan toegaat en welke thema's actueel zijn. De auteur loodst u door het culturele landschap en legt u op een heldere manier uit welke clichés over een kunstvorm bestaan en waarom liefhebbers er passioneel van houden. Kortom: een onmisbaar boek voor cultuurliefhebbers die andere kunstvormen willen ontdekken of voor cultuurbeginners die koudwatervrees willen overwinnen.
Keywords: Cultuur -- Vlaanderen; Kunst -- Vlaanderen