Vrij spel voor natuur en kinderen. - Leufgen, Willy, ....-; Van Lier, Marianne, ....- (Utrecht : Van Arkel, 2007)
Huttenbouwers, broodjesbakkers, jagers, kunstenaars... zo veel kinderen, zo gevarieerd is hun buitenspel.Hoe zien succesvolle, uitdagende speelplekken er uit?Uit wat voor leerplekken met zinneprikkelende natuur zijn kinderen niet weg te slaan? Bestaan zulke plekken nog?Ja, ze zijn er, op onverwachte plaatsen, ook in de stad. En iedereen met creativiteit en doorzettingsvermogen kan zelf zo'n spannend landschap realiseren.Dit boek is een ontdekkingsreis naar allerlei fantastische voorbeelden in binnen- en buitenland, een kleurrijk palet van ideeën voor een geslaagde praktijk. Het geeft bovendien pedagogische argumenten, een stappenplan, tips en heel veel adressen en websites.Laat je inspireren door geslaagde voorbeelden bij scholen, op speelterreinen en onlandjes, in tuinen en speeldernissen, op recreatieterreinen en in de ruige natuur. Richt je eigen tuin natuur- en kindvriendelijk in. Haal het paradijs onder het schoolplein vandaan. Start een actie voor lokkend wild groen in je Vinexwijk. En je krijgt kwaliteitsuren in de frisse lucht ﾭ puur genieten.
Hoe zien succesvolle, uitdagende speelplekken er uit? Uit wat voor leerplekken met zinneprikkelende natuur zijn kinderen niet weg te slaan? Bestaan zulke plekken nog? Ja, ze zijn er, op onverwachte plaatsen, ook in de stad. En iedereen met creativiteit en doorzettingsvermogen kan zelf zo'n spannend landschap realiseren. Dit boek is een ontdekkingsreis naar allerlei fantastische voorbeelden in binnen- en buitenland, een kleurrijk palet van ideeën voor een geslaagde praktijk. het geeft bovendien pedagogische argumenten, een stappenplan, tips en heel veel adressen en websites. (Bron: covertekst)
Keywords: Kinderen en milieu; Milieueducatie; Natuurbeleving -- Kinderen (0-12 jaar).; Speeltuinen