Eureka! Van probleem naar oplossing - Berkelmans, Wim, ....- (Amsterdam : Vrije Universiteit, 2007)
Het boek Eureka!, Van probleem naar oplossing biedt de leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende oplossingsstrategieën voor wiskundige problemen. De verschillende strategieën zijn gegroepeerd in zes soorten. Per strategie wordt een voorbeeld gegeven en vervolgens een aantal opgaven. Deze opgaven kunnen met de zojuist behandelde strategie worden opgelost. Het boek is bestemd voor leerlingen van de onderbouw van het VO. De leerlingen maken op deze manier kennis met uitdagende puzzels die met behulp van wiskundige technieken kunnen worden aangepakt.
Keywords: Wiskunde -- Secundair onderwijs