Kijk op kegelsneden - Van der Waall, Robert W., ....-; De Clerck, E. G. J., ....- (Amsterdam : Stichting Vierkant voor Wiskunde, 2008)
Kegelsneden zijn figuren die ontstaan door een kegel te snijden met een vlak. De cirkel en de ellips zijn enkele voorbeelden van kegelsneden. In dit doeboek leer je een heleboel eigenschappen van de ellips. Ook maak je kennis met andere kegelsneden: de parabool en de hyperbool. Je leert meetkundige constructies uitvoeren waarbij alleen een liniaal en schrijfgerei nodig zijn.
Keywords: Meetkunde