Met passer en latje : doe-boek voor jongeren - Ruttkay, Zsófia, ....- (Amsterdam : Stichting Vierkant, 2001)
De Griek Euclides bestudeerde de vlakke meetkunde met behulp van passer en liniaal. Je wordt uitgenodigd om gebruikt te maken van dezelfde instrumenten. Met behulp van transformaties en enkele basisstellingen zul je eigenschappen van driehoeken bestuderen en beroemde stellingen zelf afleiden.
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Keywords: Meetkunde