Wie is Libby Skibner? - Remmerts de Vries, Daan, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2014)
Libby heet in het begin van het verhaal nog Liesbeth. Zij is 15 en vertelt over haar transformatie van een grijze muis, of, zoals zij het ziet, van een wachtende schildpad tot een trendy, populaire meid met een nieuwe naam: Libby.
Libby beleeft een paar wonderlijke weken en als expliciete lezer mag je daar volop van mee genieten. Net als Robbie Nathan in Godje spreekt ze je direct aan en geeft ze je een bevoorrechte vertrouwensrol: "je zult het wel merken", "je moet er maar eens op letten"... Meer is voorlopig niet nodig om je meteen zeer betrokken te voelen. Liesbeth vertelt haar verhaal bovendien post factum, zodat de eerste zinnen al nieuwsgierig maken: "Sorry dat ik meteen zo begin, met zo'n overenthousiaste start. Maar ik had zin om met iets leuks te beginnen, er komen nog moeilijkheden genoeg namelijk." De kracht van het verhaal ligt in de originele invalshoek, in de heldere doorlichting van Liesbeth als hoofdpersoon, in de bizarre ontwikkeling van haar avontuur ? tot op zekere hoogte althans ? en niet het minst in de verwoording van botsende werelden.
Leeftijd: 12+
Keywords: Puberteit