Klem - Wallis de Vries, Mel, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2014)
Tijdens een verblijf met de hele klas (5 atheneum) op Vlieland wordt een van de leerlingen vermoord. In de ik-vorm vertellen klasgenoten en begeleidende leerkrachten, maar ook de dader, over deze situatie. Het vermoorde meisje was populair, maar door menigeen gehaat. Velen lijken dan ook in aanmerking te komen als verdachte voor deze gruweldaad. Als een van de klasgenootjes begrijpt wat er gebeurd is, moet zij dat bijna met de dood bekopen.
Het vlot leesbare verhaal heeft een goede spanningsboog. Het meervoudige ik-perspectief maakt dat de lezer veel informatie krijgt en zelf mee kan denken over wat er precies gebeurd kan zijn. Opnieuw een goed gecomponeerde crimi van de auteur die voor haar boek 'Vals'* in 2012 bekroond werd door de Jonge Jury; het boek is ook verkozen tot de Beste Vrouwenthriller van 2010. Achterin staan een overzicht van de belangrijkste verhaalpersonages en een kort nawoord van de auteur.
Leeftijd: 14+