Psychofarmacologie : de effecten van drugs en geneesmiddelen op het menselijk brein en gedrag - Kenemans, Leon, ....- (Den Haag : Boom Lemma, 2011)
Waarom zijn sommige stoffen verslavend en andere niet? Welke medicijnen kunnen helpen bij aandoeningen als angststoornissen en ADHD? Hoe komt het eigenlijk dat bepaalde middelen gedrag en gemoed veranderen? Waarom is het zo moeilijk om te stoppen met roken? Dit zijn slechts enkele van de vragen waarop deze inleiding in de psychofarmacologie het begin van een antwoord probeert te geven. Dat gebeurt aan de hand van een overzicht van de principes van de psychofarmacologie, de werking van de menselijke hersenen, verschillende soorten drugs en geneesmiddelen zoals stimulantia en kalmerende middelen, en de soms zeer ernstige aandoeningen van het menselijk brein zoals depressie en schizofrenie.
Keywords: Psychofarmaca