Authentiek Wallis als topbestemming voor culinair toerisme - Callens, Cindy, ....-; Allyns, Jeannine, ....-; Hogeschool West-Vlaanderen. Departement Professionele Bachelors Kortrijk (Kortrijk : Howest, Departement professionele Bachelor Kortrijk, 2014)
In deze bachelorproef wordt onderzocht welk product de Belgische reissector op de markt kan brengen om Zwitserland te profileren tot een volwaardige bestemming voor culinair toerisme. Aanvankelijk werd geopteerd om een gastronomische rondreis door Zwitserland uit te werken. Na enig onderzoek bleek dat culinair toerisme in Zwitserland meer troeven heeft dan gastronomisch toerisme. Daarom werd uiteindelijk gekozen om een culinaire rondreis door Zwitserland te ontwikkelen. In eerste instantie was er het idee om een rondreis doorheen volledig Zwitersland te creëren, maar later werd beslist deze rondreis te beperken tot het kanton Wallis. Zwitserland als geheel is veel te ruim gezien en zou om praktische redenen vrij lastig uit te werken zijn. Aangezien er nog geen culinaire reizen door Zwitserland worden aangeboden op de Belgische reismarkt, was het een grote uitdaging om het culinaire aspect aan het toeristische aspect te koppelen. In het eerste hoofdstuk wordt het doelpubliek voor deze culinaire rondreis toegelicht. Het tweede hoofdstuk toont het reisoverzicht met de reisroute en het reisprogramma. Vervolgens gaat het derde hoofdstuk dieper in op de accommodatie tijdens de rondreis met een beschrijving en beoordeling van de gekozen hotels. Het vierde hoofdstuk geeft een beschrijving van de gekozen restaurants waar de reiziger tijdens de rondreis luncht of dineert. In hoofdstuk vijf volgt uiteindelijk de eindconclusie.
Dit eindwerk kan je digitaal aanvragen via mail: kortrijk.bib@howest.be
Bijlage: Researchpaper: Zuid-Zwitserland als volwaardige bestemming voor culinair toerisme
Eindwerk toerisme en recreatiemanagement
Keywords: Culinair toerisme; Zwitserland -- Toerisme