Minitrampoline op school : methodiek en didactiek. - Stijnen, Valeer, ....- (Leuven : Acco, 1998)
Minitrampolinespringen op school heeft al heel wat discussies uitgelokt tussen voor- en tegenstanders, vaak met niets of weinig terzake doende argumenten. De auteur van dit boek toont aan dat minitrampolinespringen op school best kan, als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Meer nog, deze discipline heeft een bijzondere psychomotorische en affectieve vormingswaarde. Maar dan moet men wel uitgaan van realistische opvattingen en zinvolle doelstellingen en een aangepaste methodiek toepassen. Dit alles is in deze uitgave een centraal uitgangspunt. Heel concreet - met ca. 800 fototekeningen - wordt aangegeven hoe de minitrampoline gevarieerd en aantrekkelijk kan worden aangewend in de lessen L.O. Hiertoe ontwikkelt de auteur een specifieke strategie, met didactische aanwijzingen en verantwoorde leerinhouden. Opvallend daarbij is de uitdrukkelijke aandacht die hij besteedt aan de functie van de helpers (leraar en/of medeleerlingen) bij het beveiligen en begeleiden. Dit boek is bestemd voor alle leraren L.O. die efficiënt gebruik willen maken van de ruime waaier aan mogelijkheden die de minitrampoline biedt.
Keywords: Lichamelijke opvoeding -- Secundair onderwijs; Trampolinespringen