Lichamelijke opvoeding : een leerweg op maat. - Pardaens, Dirk, ....-; Behets, Daniël, ....- (Leuven : Acco, 2011)
In deze reader, nummer 28 van de reeks ‘Praxis Bewegingsopvoeding', willen we het vakconcept LO in zijn rijkdom illustreren en willen we bijdragen tot een duurzame en actieve levensstijl. Om leerlingen hiertoe uit te nodigen, plannen we in de lessen LO leerwegen en leerlijnen op maat van de individuele leerling. Gelijke onderwijskansen, of beter maximale leerkansen kunnen hierdoor gerealiseerd worden. Een gedifferentieerd aanbod van zowel bewegingsdoelen als persoonsdoelen staat garant voor het noodzakelijke leersucces in beide doelengroepen en voor het welbevinden van de individuele leerling. Deze reeks wil leraren LO informeren over recente vernieuwingen in het didactisch denken over het vak LO en gelijktijdig deze theorieën laten toepassen in concrete bewegingsgebieden. Er wordt steeds het midden gehouden tussen een wetenschappelijke en onderwijskundige verantwoording van een centraal gekozen thema.
In deze reader, nummer 28 van de reeks 'Praxis Bewegingsopvoeding', willen we het vakconcept LO in zijn rijkdom illustreren en willen we bijdragen tot een duurzame en actieve levensstijl. Om leerlingen hiertoe uit te nodigen, plannen we in de lessen LO leerwegen en leerlijnen op maat van de individuele leerling. Gelijke onderwijskansen, of beter maximale leerkansen kunnen hierdoor gerealiseerd worden. Een gedifferentieerd aanbod van zowel bewegingsdoelen als persoonsdoelen staat garant voor het noodzakelijke leersucces in beide doelengroepen en voor het welbevinden van de individuele leerling. (Bron: covertekst)
Omgaan met verschillen tussen leerlingen in de les LO - Fitbal biedt steun, op maat van elke leerling - Dansen 'op maat' in de lessen LO - LO op het lijf van elke leerling geschreven. - Welbevinden van jongens bij partnerdansen - De leerling zoekt zijn eigen weg : samenstellen van een creatieve combinatie in gymnastiek. - Freerunning in het secundair onderwijs. - Implementatie van de SpelenderWijs-aanpak in Vlaanderen : onderwijspraktijk en kennisperceptie van leerkrachten LO : vaststellingen en uitdagingen. - De leraar LO en het drielijnenmodel van de leerlingenbegeleiding. - Het effect van multimedialiteit en ruimtelijke dichtheid voor het design van taakkaarten
Keywords: Bewegingsopvoeding; Lichamelijke opvoeding