Lichamelijke opvoeding : een vak met inhoud. - Slegers, Monique, ....-; Behets, Daniël, ....- (Leuven : Acco, 2012)
In deze reader, nummer 29 van de reeks ‘Praxis Bewegingsopvoeding', wordt het vakconcept lichamelijke opvoeding centraal gezet. Vanuit de centraal vastgelegde eindtermen wordt de inhoud van het vak geconcretiseerd aan de hand van de bewegings- en persoonsdoelen. De competentiegerichte aanpak met integratie van kennis, kunnen en dynamisch-affectieve factoren maakt dat er in dit vak geleerd wordt. De bewegingsdoelen rond motoriek en fi theid verwijzen niet naar een uurtje ontspanning of sportinitiatie, maar naar competenties gericht op een actieve levensstijl. De persoonsdoelen rond sociale vaardigheden en zelfbeeld illustreren het vakoverschrijdend karakter van LO. Dit alles wordt vertaald in praktisch uitgewerkte periode- en lesplannen voor een waaier aan bewegingsgebieden.
Voetbal voor meisjes - Voetbal voor jongens : al spelend werken aan sociale vaardigheden - Vakinhoudelijke kennis als troefkaart bij het optimaliseren van het leerproces van spelers : meerderheidssituaties in basketbal als voorbeeld - Badminton op school : meer dan Busy-Happy-Good - 'Hedendaagse' volksdans in de les Lichamelijke Opvoeding - Het sporteducatiemodel in het onderwijs : een benadering voor gymnastiek - Sporteducatie in het zwemonderwijs : een alternatieve aanpak voor een lesperiode crawl in de derde graad