Welke fietsvakantie kan je ontwikkelen in "Le Pays Noir" voor de Belgische markt? - Deberdt, Dries, ....-; Allyns, Jeannine, ....-; Hogeschool West-Vlaanderen. Departement Professionele Bachelors Kortrijk (Kortrijk : Howest, Departement professionele Bachelor Kortrijk, 2014)
Het uiteindelijke doel van deze bachelorproef is om een fietsvakantie te ontwikkelen in le Pays Noir voor de Belgische markt. In de eerste onderzoeksvraag ga ik na wat de trends in de fietsvakanties zijn en welke de grootste doelgroep voor een fietsvakantie is. In de volgende onderzoeksvraag omschrijf ik mijn onderzoeksgebied en de toeristische troeven ervan. De derde onderzoeksvraag gaat over het aantal fietsvakanties of fietsarrangementen die nu al in le Pays Noir worden aangeboden. Als laatste geef ik een voorbeeld van de verschillende types fietsvakanties. Na dit alles is het de bedoeling dat ik aan de slag kan gaan om een fietsvakantie te ontwikkelen in de regio.
Bijlagen: projectdossier, informatieboekje en roadbook
Eindwerk toerisme en recreatiemanagement
Keywords: België -- Toerisme; Toerisme -- Fietstoerisme