Duurzaam toerisme in Zuid-Afrika - Wittouck, Kelly, ....-; Allyns, Jeannine, ....-; Hogeschool West-Vlaanderen. Departement Professionele Bachelors Kortrijk (Kortrijk : Howest, Departement professionele Bachelor Kortrijk, 2014)
Dit eindwerk gaat over duurzaam toerisme in Zuid-Afrika. Het eindwerk omvat twee delen. Het eerste, theoretische deel, legt uit wat duurzaam toerisme precies is en bekijkt of er een basis is in Zuid-Afrika om duurzame reizen te organiseren. Daarna wordt er onderzocht of er ruimte is voor duurzame reizen op de Belgische markt. Allereerst bekijken we of de Belgische toerist duurzaam wil reizen, daarna bekijken we het aanbod van de touroperator. Bieden die wel voldoende duurzame reizen aan zodat de toerist die wil duurzaam reizen daar ook de kans toe krijgt? Het eerste hoofdstuk zullen tips en best practices staan over hoe je als toerist en ondernemer je reis kunt verduurzamen. In het tweede hoofdstuk bekijk ik het toeristisch profiel van Zuid-Afrika. Welke bezienswaardigheden en activiteiten zijn er voor de toerist en welke bezienswaardigheden zijn duurzaam. Dit laatste onderzoeken we aan de hand van toeristische labels. Het derde hoofdstuk gaat over de vraag naar duurzaam reizen. Is het een trend en doen de touroperators hier ook aan mee? In het laatste hoofdstuk bekijk ik enkele rondreizen en haal ik er duurzame voorbeelden uit. Het tweede, praktijkgerichte, deel omvat mijn case. Hier ontwikkel ik mijn eigen, duurzame reis in Zuid-Afrika. Hiervoor maak ik gebruik van de theoretische basis en tips uit mijn researchpaper.
Dit eindwerk kan je digitaal aanvragen via mail: kortrijk.bib@howest.be
Eindwerk toerisme en recreatiemanagement
Keywords: Zuid-Afrika -- Toerisme; Toerisme -- Duurzaam toerisme