Waarom kiezen toeristen voor regionale luchthavens? Case study toegepast op regionale luchthaven van Oostende - Borteel, Kim, ....-; Van Slambrouck, Christine, ....-; Hogeschool West-Vlaanderen. Departement Professionele Bachelors Kortrijk (Kortrijk : Howest, Departement professionele Bachelor Kortrijk, 2014)
Deze bachelorproef werd ontwikkeld vanuit de probleemstelling 'Waarom kiezen toeristen voor regionale luchthaven?'. Het doel van mijn bachelorproef is een antwoord te formuleren op deze vraag. Via deze weg wil ik ook het belang van regionale luchthavens aantonen. Eerst worden regionale luchthavens gedefinieerd. Verder worden regionale luchthavens toegelicht op de Europees niveau, gevolgd door een toelichting van de Belgische regionale luchthavens. In mijn werkstuk werd gekeken naar de facturen die de luchthavenkeuze kunnen beïnvloeden en welke hiervan de belangrijkste zijn bij de keuze voor een regionale luchthaven. Dit eindwerk bevat tevens een kleinschalig marktonderzoek waarmee kon worden aangetoond welke de belangrijkste facturen zijn geweest bij de keuze van passagiers om te vertrekken vanuit de luchthaven Oostende-Brugge. Dit onderzoek moet ertoe leiden de eerder genoemde aspecten uit het theoretisch gedeelte te nuanceren. Het is de bedoeling dat mijn case study een meerwaarde kan bieden aan de luchthaven OST. Uit de volledige case study, met behulp van afgenomen interviews en het marktonderzoek, worden een aantal aanbevelingen geformuleerd die ertoe moeten dienen de ontwikkeling van Oostende luchthaven te optimaliseren.
Dit eindwerk kan je digitaal aanvragen via mail: kortrijk.bib@howest.be
Bijlage: projectdossier
Eindwerk toerisme en recreatiemanagement
Keywords: Toerisme -- Luchthaven