Aanvullende wiskunde - Van den Broeck, Ilse, ....- (Berchem : De Boeck, 2014)
Deze praktische oefenbundel wiskunde kan de leerkracht gebruiken om te remediëren, bij te sturen of uit te diepen waar nodig. Hij is vooral bestemd voor de tweede graad bso, eventueel ook als aanvulling in de derde graad. De hoofdstukken kunnen, elk op zich, gebruikt worden als één geheel. Maar het is ook mogelijk om losse oefeningen uit verschillende hoofdstukken te halen die aansluiten bij een bepaald thema. Bij elk hoofdstuk is een taak en een toets voorzien. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen: 1. Getallen afronden 2. Hoofdrekenen 3. Het gemiddelde berekenen 4. Rekenen met breuken 5. Procent berekenen 6. Verhoudingen en evenredigheden 7. Regel van drieën 8. De stelling van Pythagoras 9. Rekenen met eenheden 10. De tijd staat niet stil 11. Omtrek en oppervlakte van vlakke figuren 12. Ruimtefiguren 13. Constructies 14. Op schaal 15. Tabellen, grafieken en diagrammen
Doelgroep: 2de en 3de graad BSO
Keywords: PAV -- Beroepsonderwijs; Wiskunde -- Beroepsonderwijs