De shockdoctrine : de opkomst van rampenkapitalisme. - Klein, Naomi, 1970- (Breda : De Geus, 2014)
Nog voor de huidige crisis blies Naomi Klein de mythe op dat de 'vrije markt voor 'vrije mensen zorgt. Klein onthult de gedachten, het geldspoor en de werkelijke macht achter de meest aangrijpende crises en oorlogen van de afgelopen veertig jaar. Op deze manier laat zij zien dat onze wereldmarkt wordt gedomineerd door een ideologie waarin radicale beleidsveranderingen bewust worden ingevoerd in de nasleep van een schok: de shockdoctrine.
The shock doctrine : the rise of disaster capitalism