Hoe baby'tjes worden gemaakt - Andry, Andrew C., ....-; Schepp, Steven, ....-; Hampton, Blake, ....-; Van Houten, Marieke, ....- (Amsterdam : Time-Life, 1984)
Voorlichtingsboek, met weinig tekst, dat de bekende indeling volgt: eerst de bloemetjes en bijtjes, dan de hondjes en daarna de mensenbabies. De korte tekst is medisch gezien korrekt, maar heeft veel moeilijke woorden, terwijl de uitdrukkingen die in het dagelijks leven gehoord worden over de betreffende onderwerpen niet voorkomen. Verwijzing naar emotionele gevoelens ontbreken. Geïllustreerd met collages van geknipt en opgerold kartonpapier; zijn technisch gezien heel duidelijk maar "levensechtheid" ontbreekt. Daardoor komt het geheel kil over. Zelf te lezen vanaf 7-8 jaar vanwege het grote lettertype met begeleiding i.v.m. de moeilijke woorden. Voor jongere kinderen vanwege de duidelijke opheldering van "technische" problemen, maar toelichting om de menselijke aspecten is nodig.
Op grote kleurenplaten met korte tekst wordt de voortplanting bij de planten, dieren en mensen behandeld. Voor kinderen tot ± 9 jaar, met begeleiding van ouderen.
Vertaald uit het Engels.
Keywords: Seksualiteit