Team op vleugels : gids voor geïnspireerd samenwerken. - Vroemen, Martijn, ....- (Deventer : Kluwer, 2009)
Wij Nederlanders vinden onszelf goede teamspelers. We zijn er bovendien van overtuigd dat het werken in teams ons veel kan opleveren. Maar kennen we ook alle succesfactoren en valkuilen? Als u in een team wilt werken of een team wilt begeleiden is het boek Team op vleugels dé handleiding en inspiratiebron. Teams kunnen geweldige resultaten boeken. Ze zijn in staat complexe problemen op te lossen en daarom zijn de verwachtingen vaak hoog. Maar we weten ook dat het samenwerken in teams niet altijd meevalt. Wat is de rol van de teamleider? Wat moet u in huis hebben om een goed teamlid te zijn? Alle aspecten van teamwerk komen aan bod: •Motieven voor het werken in teams •Succesfactoren voor teamwerk •Het ideale teamlid •Leidinggeven aan teams •Vliegles voor teams: ontwikkeling en vaardigheden Verder vindt u in het boek: •50 oefeningen voor gesprek en reflectie •50 kaders met praktijkvoorbeelden en theoretische achtergronden •Interviews en actieoefeningen. In Team op vleugels wordt duidelijk waarom teamwerk zo populair is, maar ook waarom sommige mensen er niets van moeten hebben. Martijn Vroemen schrijft uit passie, maar ook uit ervaring. Hij laat zien dat niet elk team per se een droomteam hoeft te zijn en dat u vooral geen geheimen of magische oplossingen moet verwachten. Wel een pleidooi om werk te maken van teamwerk.
Keywords: Teamwerk