Creatief zakelijk schrijven : met oefeningen en tips naar een persoonlijke stijl - Winterkamp, Judith, ....-; Van der Kolk, Paula, drs, ....- (Alphen aan den Rijn : Vakmedianet, 2014)
Is brieven en e-mails schrijven ook voor jou een dagelijks terugkerende bezigheid? Of misschien schrijf je meer andere zakelijke teksten zoals notulen, nieuwsbrieven of een uitnodiging? Hoe dan ook, je kent vast het probleem van de inspiratie. Standaardzinnen vloeien waarschijnlijk zonder probleem uit je computer of pen maar een verrassende, opvallende of creatieve tekst schrijven, is meestal een stuk moeilijker! In deze herziene uitgave van Creatief zakelijk schrijven geven de auteurs antwoord op de vraag ‘hoe schrijf ik mijn teksten zo creatief en aantrekkelijk mogelijk?' Ze laten zien dat foutloos schrijven alleen niet voldoende is voor een prettig leesbare tekst. Met veel eenvoudig toe te passen tips en trucs wordt duidelijk dat iedereen creatief zakelijk kan schrijven. Door praktische oefeningen kun je de theorie meteen uitproberen. En om je direct te inspireren, vind je in hoofdstuk 4 alternatieve begin- en slotzinnen. Want na het lezen van dit boek zal je openingszinnen als Bijgaand sturen wij u... en Ingesloten treft u aan ... niet snel meer gebruiken!
Keywords: Schrijven; Zakelijke communicatie