Het land van de grote woordfabriek - De Lestrade, Agnès, ....-; Docampo, Valeria, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2013)
Er is een land waar niet gesproken wordt, het land van de grote ‘woordfabriek'. Je moet woorden kopen (en sommige woorden zijn heel duur, onbetaalbaar zelfs, andere goedkoper). Spreken kost dus handenvol geld. Soms waaien er woorden in de lucht. Florian heeft er drie gevangen, en die wil hij aan Siebelle, die hij ‘onuitsprekelijk' lief vindt, geven. Oscar, zijn grootste vijand, heeft rijke ouders en veel woorden gekocht om zijn liefde voor Siebelle duidelijk te maken. Maar Siebelle is veel meer onder de indruk van de gevleugelde woorden van Florian. Schitterend uitgevoerd, kunstzinnig prentenboek waarbij elk woord goed gekozen is. Het verhaal is van alle tijden, echte liefde overwint altijd. De woorden van Oscar zijn zonder emotie, zonder warmte, ‘gekocht', terwijl de ‘gevoelige' woorden van Florian, ook al lijkt hun betekenis onbelangrijk (pannenlapje, stoelendans), het hart van Siebelle treffen. De steeds twee pagina's grote illustraties zijn ware kunstwerken, geschilderd in overwegend bruine tinten met rode accenten; aan het eind van het verhaal overheerst de kleur rood. In de illustraties zijn steeds letters verwerkt. Tekst en beeld sluiten naadloos aan op elkaar.
In het land van de woordfabriek moet je de woorden kopen, en daarvoor heb je veel geld nodig. Hoe kan Florian nu aan Siebelle duidelijk maken hoe onuitsprekelijk lief hij haar vindt? Prentenboek met geschilderde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Liefde; Taal