De Griekse mythen : donder en bliksem & helden - Pelgrom, Els, ....-; Thé Tjong-Khing, ....- (Tielt : Lannoo, 2011)
De combinatie van de schrijfster Els Pelgrom en de illustrator Thé Tjong-Khing is een garantie voor een kinderboek van kwaliteit. En kwaliteit heeft deze omnibus met twee eerder los verschenen boeken over de Griekse mythen zeker. De vaak ingewikkelde verhalen over de Griekse goden, godinnen en helden worden helder naverteld. Het probleem dat de Griekse mythen voor volwassenen zijn bestemd en niet voor kinderen, weet de auteur te omzeilen. De seksuele elementen in de mythen worden niet verzwegen, maar krijgen niet al te veel nadruk. De keuze van mythen is zeer uitgebreid. Praktisch en nuttig is de aanvullende informatie die in de kantlijn wordt gegeven. Het werkt niet storend bij het lezen van het verhaal dankzij een zeer geslaagde lay-out. De vele pentekeningen ingekleurd met waterverf passen goed bij de sfeer van het boek. Zeker niet zoetig of komisch bedoeld. Gruwelijke verhalen krijgen een gruwelijke tekening, zoals dat over de dood van Pentheus, die door vrouwen wordt verscheurd.
Els Pelgrom brengt de Griekse mythen weer tot leven en vertelt beeldend de grote en kleine verhalen van de Griekse helden. De illustraties van Thé Tjong-Khing en de boeiende achtergrondinformatie in overzichtelijke kaderteksten laten je op een bijzondere manier kennismaken met Achilles, Daedalus, de Argonauten, de Titanen, Persephone, Pandora, Zeus, en andere mythische personages.
1. Donder en bliksem - 2. Helden
2 volumes in 1 band
Leeftijd: vanaf 10-11 jaar
Keywords: Grieks-Romeinse mythologie