Mensen, draken en dolfijnen : wezens uit de Griekse mythologie - Kramer, Simone, 1939-2023; van Egeraat, Els, 1960- (Amsterdam : Ploegsma, 2011)
In dit boek vertelt Simone Kramer over Zeus, die in stierengedaante een vrouw wilde verleiden; over de geboorte van het gevleugelde paard Pegasos uit de bloedende romp van het onthoofde monster Medusa; over de wedstrijd tussen de gehoefde bosgod Pan en de Olympische god Apollo, en nog veel meer. 'Mensen, draken en dolfijnen' is een geweldig kijk- en leesboek!
Leeftijd: 12-13 jaar
Keywords: Grieks-Romeinse mythologie