Touwtechnieken voor de bergsport op rugzakformaat - Steenmeijer, Robert, ....- (Utrecht : De Fontein/Tirion, 2011)
'Rugzakeditie' van 'Handboek touwtechnieken voor de bergsport. In dit boek worden alle voor de bergsport belangrijke touwtechnieken behandeld. De tekst is helder en nauwkeurig en voor eenieder toegankelijk. Buitengewoon geslaagd zijn de vele kleurrijke tekeningen, onmisbaar voor een boek als dit. Samen met het handzame formaat en een soepele plastic omslag levert dat een boekje op dat een echte verrijking is van de Nederlandstalige instructieboeken voor de bergsport. Deze druk is geheel herzien en aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen.
Touwtechnieken voor de bergsport is hét standaardwerk voor de Nederlandse bergbeklimmer voor touwtechnieken en zekeringsmethoden. Robert Steenmeijer bespreekt hierin alle technieken en methoden die volgens internationale regels als beste en veiligste uit de bus komen. Met behulp van duidelijke tekeningen legt hij bij elke touwtechniek precies uit hoe deze kan worden uitgevoerd en waar de klimmer op moet letten. Deze editie is er nu in handzaam formaat met een weervaste plastic hoes. Ideaal om mee te nemen in de rugzak!
Keywords: Bergsport