Professioneel inhuren van flexibele arbeid : mensen, markt, mechanismen - Boodie, Max, ....-; de Laat, Rob, ....-; Oldenburg, Paul, ....- (Rotterdam : Enthri Holding, 2013)
Flexibel werken beantwoordt niet alleen aan de menselijke behoefte aan vrijheid, maar is ook een essentieel element van de moderne economie: wendbare arbeidskrachten zijn een kritische succesfactor voor wendbare organisaties en een wendbare economie. Geen wonder dat de flexmarkt groeit. In flexwerk gaat in Nederland inmiddels 32 miljard euro om en één op de negen Nederlanders is een flexwerker. 'Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid. Mensen, Markt, Mechanismen' is het eerste handboek waarin alle aspecten van de Nederlandse flexmarkt aan bod komen en, waar mogelijk, met CBS-cijfers worden onderbouwd. Het boek biedt een uniek perspectief omdat de inlenende organisatie centraal staat. Uitzenden, detacheren, payrollen, zzp en bemiddelen, alle vormen van flexwerk passeren in groot detail de revue. Uitgebreid aandacht is hierbij voor het businessmodel van de diverse aanbodvormen. In negen kernachtige hoofdstukken beschrijven Max Boodie, Rob de Laat en Paul Oldenburg onder meer de vraag- en aanbodzijde van de markt, het profiel van de moderne flexwerker en de trends die de flexmarkt de komende periode vormen. In de drie laatste hoofdstukken reiken de auteurs de middelen aan waarmee elke organisatie de ideale inhuursituatie kan creëren en desgewenst kan uitbesteden. 'Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid. Mensen, Markt, Mechanismen' is in de eerste plaats een praktisch naslagwerk met een stevig theoretisch fundament waarmee een ieder direct aan de slag kan. Een handboek voor lijnmanagers, directies, HRM-professionals en inkopers en een toegankelijk studieboek voor studenten en docenten aan hbo- en wo-opleidingen.
Keywords: Flexibele arbeid