Knuffelwoordjes & zoenzinnen - Goeminne, Siska, ....-; Baeten, Lieve (Godelieve Renata Louisa), 1954-2001 (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2012)
Dag Kindje, Hou jij van je knuffel, en van zachte warme armen? Troetel dan maar mee, met de Kindjes in dit boek. Een knuffeleendje kun je vinden, een hond, een poes en vele vriendjes, een blije papa en poppendokter, en een zoen-zoen-zoenerige mama! Knuffel je mee?
Rijmpjes over kinderen en hun knuffeldieren. Hun ouders treden op als poppendokters wanneer de knuffels kapot gaan. Vierkant boekje met dunkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken waarin van verschillende dreumesen hun knuffelbeesten, huisdieren, vriendjes en hun papa en mama worden voorgesteld. Links staat op een zachtgekleurde ondergrond de tekst, op de rechterbladzijde de illustraties in zachte lijnen en aquarel in pasteltinten. Steeds wordt er een vraag bij gesteld om goed kijken te bevorderen. Daarnaast zijn er, om het interactieve voorlezen te stimuleren, zoekopdrachten en twee naast elkaar liggende pagina's die samen een grote, gedetailleerde kijkplaat vormen. Elk kind/knuffelbeest wordt begeleid door een vierregelig, zangerig versje, ritmisch en goedlopend. De versjes ademen dynamiek door het speelse taalgebruik en lezen prettig voor. Tweede boekje in de reeks ‘Uit de schatkist van Lieve Baeten', waarin eerder 'Springversjes & tuimelgedichten' verscheen. Witte omslag met blauwe rug en een extra illustratie. Om fijn samen te lezen, luisteren en bekijken. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.
Keywords: Knuffels; Tellen