Als ik groot ben word ik een hond - Schneider, Anne, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2008)
Een jongetje vertelt waarom hij graag een hond wil zijn. Honden hoeven geen kleren aan en ze mogen lekker buiten plassen. Hij ontdekt echter ook wat honden niet mogen en niet kunnen. Misschien blijft hij toch maar liever een jongetje. Een heerlijk inleefbaar peuterboek over het verschil tussen mogen, kunnen en willen.
Een jongetje (ik-figuur) fantaseert over hoe het zou zijn als hij later een hond wordt, net als zijn eigen hond Tim. Hij bedenkt eerst alle voordelen: lekker buiten rennen en stoeien en nooit meer kleren aan. Maar dan ontdekt hij de voordelen van een jongetje zijn; honden mogen en kunnen niet alles. Vriendelijk boekje, geschreven en geïllustreerd door een kunstenares. Dat is goed te zien aan de kleurige, mooie illustraties die zijn uitgevoerd met diverse materialen als pen, aquarel en krijt. De tekst is kort - vaak niet meer dan twee zinnen per dubbele pagina - maar pakkend. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Opgroeien; Honden