De schoenen van mama - L'Ecluse, Lucrèce, ....-; Van Durme, Leen, 1974- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2012)
Warre en mama gaan naar de markt. Warre neemt zijn boodschappenmandje mee. 'Er zijn veel mensen op de markt, Warre. Let dus goed op en blijf dicht bij mij. Anders raak je me kwijt en dan ga je huilen', zegt mama.
Warre gaat met zijn moeder naar de markt en blijft bij haar door op haar schoenen te letten. Er is zo veel te zien en te doen op de markt, dat hij na een poosje en zonder het te weten op de verkeerde schoenen let en zijn moeder kwijtraakt. Hij raakt niet in paniek en vindt na even zoeken zijn moeder, die wel paniekerig is. Veelkleurige, ingekaderde aquarellen, die het perspectief van een kleuter goed weergeven. Mensen, dieren en voorwerpen zijn duidelijk omlijnd en ingevuld met zachte, maar sprekende kleuren. Alle platen staan op de rechterpagina, maar als Warre zijn moeder zoekt, versnelt het verhaal als het ware, doordat twee tekeningen ook het linkerblad vullen. De luchtige tekst van een tot drie regels, die de gebeurtenissen niet onnodig spannend maakt, staat onder aan elke linkerpagina. Om voor te lezen en te praten over 'bij elkaar blijven' met kleuters. Op het omslag Warre die de schoenen van zijn moeder bestudeert. Vanaf ca. 3 jaar.
Keywords: Weglopen - verdwalen; Markten; Verdwalen