Logeerbeer - Van Gansewinkel, Annie, ....-; De Bruycker, Elisah, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2012)
Knoef, de logeerbeer, slaapt meestal in de poppenhoek op school. Maar 's nachts voelt hij zich eenzaam. Daarom mag hij van de juf mee met de kinderen, om bij hen te logeren. Wat hij nooit had gedacht, gebeurt toch: Knoef heeft heimwee. Daarom mag hij vanaf die nacht steeds zijn knuffelkonijn en foto's van al zijn vriendjes meenemen. Het verhaal is gevoelig en met begrip voor jonge kinderen geschreven. Dit boekje gaat over logeren, maar ook over wennen aan nieuwe dingen. En dat maken alle kleuters wel eens mee. Dit is het prentenboekendebuut van deze auteur. De illustratrice gebruikt warme, wat donkere tinten in paginagrote tekeningen die er op het eerste gezicht erg eenvoudig uitzien, maar toch steeds een veelheid aan fijne details bevatten. Bij het boek werd ook een liedje gemaakt, geschreven door Liesbeth van den Berg-Hermsen. Het is gratis te downloaden, wat prettig is bij gebruik van het boek thuis of in de klas. Vanaf ca. 4 jaar.
Knoef, de knuffelbeer uit de poppenhoek, is een logeerbeer: steeds mag hij met een ander kind mee naar huis. Vannacht slaapt hij bij Kas, maar hij mist de poppenhoek. Kas troost Knoef en bedenkt iets tegen de heimwee. Hij legt uit dat logeren heel leuk is, maar dat je een beetje moet wennen.
Keywords: Logeren; Heimwee; Knuffels