Survivalgids voor de jonge avonturier - Van Speybroek, Geert, ....-; De Becker, Paul, ....- (Antwerpen : Standaard, 2012)
Mooie, handzaam vormgegeven gids (met flappen en sluitelastiek) voor jonge avonturiers die willen leren en beleven hoe het is om in de vrije natuur te overleven. De gids is opgezet als een spannende voorbereidings- en ontdekkingstocht. Als je serieus oog in oog met alles wat je in de ‘wilde' en ‘onberekenbare' natuur kan overkomen, kennis wilt maken met overleven, dan is het vereist dat je je survivaltocht goed voorbereidt; een (reis)plan maakt; natuurlijk denkt aan veiligheidsaspecten; weet welke methodieken voor eerste hulp bij ongelukjes je moet kennen; zicht krijgt op wat je in de natuur allemaal aan sporen kunt ontdekken; technieken leert beheersen om écht te overleven; weet wat je zou kunnen en moeten doen in noodsituaties. Elk hoofdstuk is minutieus opgezet. Het wordt overzichtelijk en puntsgewijs ingeleid. Kleine deelhoofdstukjes met basisinformatie, verlucht met tal van kleinere en grotere illustraties (basiskleur groen), denklijstjes, tips, checklijsten en oefenopdrachten, maken de indrukwekkende survivalbeelden compleet. Compleet met survivalkaartjes en korte informatie over de auteur. Een heerlijk boek voor nieuwsgierige, levenslustige, in ongerepte natuur geïnteresseerde kinderen vanaf ca. 11 jaar.
Hoe pak je een rugzak zo efficiënt mogelijk in? Hoe lees je kaart en kompas? Hoe bouw je een kamp en leg je stevige knopen? Maar ook echte survivaltechnieken zoals vuur maken, wonden verzorgen, sporen lezen, vlotten sjorren, water zuiveren en voedsel zoeken komen aan bod. En dankzij de handige survivalkaartjes achter in het boek, vind je alles makkelijk terug.
Leeftijd: 8+
Keywords: Kamperen; Vrije tijd; Natuur; Overlevingstechnieken