Handboek Facebook-marketing - Kolb, Karel, ....- (Culemborg : Van Duuren Informatica, 2014)
Sinds de komst van internet is het marketingvak drastisch veranderd. Bedrijven kunnen een veel groter publiek bereiken met websites, vemeldingen op Google en sociale media. Over dat laatste gaat dit boek: hoe bereik je maximaal nauwkeurig je doelgroep door middel van Facebook. Het boek behandelt het zo kernachtig mogelijk neerzetten van een product of bedrijf, het beheer van de Facebookpagina, speciale campagnes enzovoort. De auteur is een bekend spreker en publicist die al jaren met Facebook- en Google-marketing bezig is. Dit is een praktisch werkboek, met relatief veel technische informatie over hoe pagina's op te zetten en te beheren. Het bevat ook veel voorbeelden uit de praktijk (Audi, Apple, Rederij Doeksen). Dit boek lijkt vooral nuttig voor zzp-ers (zelfstandig zonder personeel) en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf waar dit soort marketing door 'niet-professionals' wordt uitgevoerd. Voor hen is dit een uitstekend boek waarin men stap-voor-stap door het proces wordt geleid.
Facebook heeft op dit moment meer dan anderhalf miljard gebruikers, acht miljoen daarvan zijn Nederlanders. Van hen logt ruim driekwart dagelijks in op Facebook, vaak meerdere keren per dag. Vaders, moeders, senioren en scholieren, allemaal zijn ze actief op het grootste sociale netwerk ter wereld. Als ondernemer mag u daarom niet ontbreken op Facebook: al uw (potentiële) klanten zijn er al actief. In het Handboek Facebook-marketing komen alle aspecten van succesvolle Facebook-marketing aan bod. Merken worden niet meer 'geladen' op de tekentafel van de marketingafdeling. Dat gebeurt nu op Twitter, Google en Facebook. Uw handen in de lucht gooien en hopen dat uw merk een hit wordt, is een optie. Dit boek lezen en zo snel profiteren van de voordelen die Facebook ondernemers biedt, is waarschijnlijk verstandiger. Dit handboek is zowel voor beginners als gevorderden een praktisch werkboek om verder te komen op Facebook. Van het maken van een pagina tot het optimaliseren van een advertentiecampagne, het komt allemaal aan bod. Best practices van succesvolle marketeers ontbreken uiteraard niet.
Keywords: Facebook; Marketing -- Strategieën; Online marketing