Loopbaanzelfsturing : bezieling en vitaliteit - Hoogendijk, Adriaan, ....- (Amsterdam : Business Contact, 2014)
Ben je benieuwd of je in je loopbaan nog wel echt op koers ligt? Dan is LOOPBAANZELFSTURING een inspirerend baken. Het bevat veel visies op loopbaanzelfsturing en is bedoeld voor iedereen die het heft in eigen hand wil nemen en houden. Aan de hand van een aantal opdrachten kun je het meest vitaliserende loopbaanperspectief in kaart brengen. Er wordt ook ingegaan op de innerlijke hindernissen die daarbij in de weg kunnen staan en hoe je die hindernissen vervolgens kunt nemen. LOOPBAANZELFSTURING reikt vaardigheden aan waarmee je praktisch je pad kunt plannen. Het gaat hierbij om het volgen van je hart en het aanwenden van je creativiteit. De auteur geeft visies op de verschillende levensfases, maar ook op de valkuilen en de uitdagingen die daarbij horen. Mensen willen leren en creëren. Met dit boek breng je in kaart wat je precies wilt creëren, wat je vitaliteit oproept en hoe je loopbaan zo veel mogelijk kan aansluiten bij wat jou fascineert. Uiteindelijk gaat het om persoonlijk geluk in het werk.
Een boek over loopbaanzelfsturing 'met bezieling'. De auteur bedoelt met bezieling: een proces van geraakt worden op het niveau van de ziel en het hart vanuit authenticiteit, vertrouwen en integriteit. Het boek is geschreven voor loopbaanzelfstuurders die eerst willen weten wat hen motiveert alvorens te onderzoeken over welke vaardigheden, kwaliteiten en talenten ze beschikken. De auteur legt uit wat de rol van arbeid in een postmoderne samenleving is. Daarna volgen hoofdstukken waarmee de lezer de balans op kan maken van zijn loopbaan tot nu toe en hij door middel van vragen en opdrachten zijn loopbaanwens in kaart kan brengen. De auteur besteedt ook aandacht aan de rol van innerlijke hindernissen die in de weg kunnen staan. De lezer kan in kaart brengen wat hij wil creëren in zijn werk en hoe hij het voor elkaar kan krijgen om dit te realiseren.
Keywords: Arbeids- en organisatiepsychologie; Loopbaan