Rommel. - Steeman, Frow, 1975- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2012)
Een jongen vertelt over zijn hond, Rommel. Het is een Franse bulldog die ook Nederlands verstaat. Rommel heeft soms wel iets weg van een kat, een koe of een varken. Samen gaan ze in bad, naar de winkel, wandelen aan zee…
Rommel is de hond van een jongen (ik-figuur). Rommel is een Franse bulldog die ook Nederlands verstaat. En hij is nog meer: een echte rommelmaker. Een bulldog die soms op een kat of een koe of een varken lijkt (alleen als hij slaapt!), die met de jongen in bad gaat, naar de winkel of naar zee, om naar andere honden te kijken. En een bulldog die heel erg kan stinken! De paginagrote prenten die wisselend links of rechts staan hebben grote felgekleurde vlakken als achtergrond, waar de figuren en andere elementen tegenaan lijken ‘geplakt'. De sterk grafische illustraties doen in eerste instantie vlak en statisch aan. Maar als je wat beter kijkt, vind je de humor en de eigen(wijs)heid in de prenten: Rommel is niet zómaar een Franse bulldog. De pagina ernaast is voor de tekst: slechts één tot drie regels in een krachtige, gestempelde blokletter, gecentreerd op een witte pagina en geïllustreerd met een enkel aanvullend detail. Een detail dat goed bij Rommel past, want iedere keer maakt hij wel iets kapot; hetzelfde detail staat op de pagina erna namelijk in gehavende staat bij de tekst. Heerlijk eigenwijze uitgave, bekend maar net een beetje anders.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Honden; Huisdieren; Vriendschap met dieren