Prinses Arabella en de oppas - Freeman, Mylo, 1959- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2012)
Prinses Arabella krijgt een oppas. Ze is bang dat die stom zal zijn, net als de babysitters van haar vriendinnen. Maar Ushi is heel leuk. Arabella stelt haar voor aan de andere prinsessen. Toch verloopt de dag niet helemaal zoals ze wil.
De ouders van prinses Arabella willen uit, maar Arabella heeft geen zin om mee te gaan. Haar ouders stellen een oppas voor, maar dat wil ze ook niet. Dan komt Ushi, een Japanse oppas en zij blijkt heel hip en vrolijk. Arabella nodigt haar vrienden prinses Ling, prinses Sofie en prins Mimoen ook uit en samen kijken ze wat Ushi in haar koffertje heeft. Ushi blijkt de kunst van origami te beheersen. Ze leert de kinderen hoe ze vogels moeten vouwen, maar het lukt Arabella niet. Totdat ze alleen op haar kamertje zit en dan blijkt dat haar talent groter is dan ze dacht. In dit royaal opgezette prentenboek is typisch mokkend kleutergedrag – 'Dat wil ik niet! Dat kan ik niet!' – verwoord en verbeeld in een mooi, multicultureel verhaal. De aquarellen zijn kleurrijk en bevatten ook elementen die niet in de tekst staan. Dit nodigt uit tot verder kijken en praten.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Babysitters; Origami; Prinsen en prinsessen