Hugo : dichter en politieman - Norac, Carl, 1960-; Aertssen, Kristien, 1953-; Van de Vendel, Edward, 1964- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2009)
Hond Hugo is dichter, maar zijn papa Boris is politieman. Papa schreef als kind ook wel gedichten, maar schaamt zich daar nu voor. Hij hoopt dat zijn dichtende zoon een écht beroep gaat kiezen. Politieagent bijvoorbeeld. Daar lijkt het niet erg op. Want tegen zijn wil moet Hugo voor het feest verkleed in de politiekleren van zijn vader. Buiten wordt hij prompt uitgelachen. Gelukkig ziet zijn geheime liefde Miranda hem niet. Dan moet Hugo het Grote Kruispunt oversteken en komt in een verkeerschaos terecht. Wat nu? Deze wensvervullende fabel herbergt een herkenbaar dilemma dat origineel wordt uitgewerkt. Het had echter nog puntiger geschreven kunnen worden, inclusief een eerdere afronding van het verhaal. De kinderlijke en naïeve tekenstijl, met veel licht en vrolijkheid, verbeeldt de emoties treffend en helpt het verhaal daarmee vooruit. De veelal over twee pagina's verspreide fullcolortekeningen zijn een genot om naar te kijken. Origineel verhaal over een jonge hond die niet weet wat hij moet worden. Vanaf ca. 4 jaar.
Hugo is een dichter. Elke dag leest hij gedichten voor. Zijn vader hoopt stiekem dat Hugo politieman wordt, net als hij. Op een dag mag Hugo zich verkleden als politieman. Onverwacht begint hij het verkeer te regelen. Is hij nu dichter of politieman? Een boek over een jonge hond die in alles wat hij doet zichzelf blijft.
Keywords: Politie; Beroepen; Vader-kindrelatie.; Verkleden