Een haas in maart - Van Oudheusden, Pieter, 1957-2013; Aertssen, Kristien, 1953- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2006)
Op een mooie lentedag loopt Haas door het bos. Hij komt een mens-meisje tegen en wordt verliefd, maar zij vliegt(?) weg. Haas probeert ook te vliegen, maar het landen lukt hem beter. Net als hij uit een boom valt, komt hij een hazenmeisje tegen. Wanneer zij hem kust, blijken ze samen te kunnen vliegen. Een mooi, groot prentenboek, geïllustreerd in zachte, frisse lentetinten. De tekeningen in gemengde techniek zijn vaak paginagroot en tegelijkertijd zeer gedetailleerd. Vooral de kleine beestjes en bloemetjes zijn erg mooi en fijntjes getekend. De ruime hoeveelheid tekst, in een kleine letter met schreef gedrukt, staat meestal over de afbeeldingen heen. Een ietwat langdradig dromerig verhaal over verliefd zijn met sfeervolle prenten met een licht humoristische ondertoon. Vanaf ca. 4 jaar.
Het was een echte lentedag. Zo'n dag met een goed humeur en gratis mooi weer. Haas besloot een boswandeling te maken. Hij nam een rugzakje vol goede moed mee, voor onderweg. Haas zette de ene voet voor de andere, zonder te weten waar dat toe zou leiden. In zijn hoofd zong een liedje dat er maar niet uit wilde.
Keywords: Hazen; Verliefd zijn