Spe(e)ltijd! : een boek boordevol spelactiviteiten - Chirojeugd Vlaanderen; Sevens, Elke, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2014)
Dit boek met kant-en-klare spelletjes is uitgegeven door Chiro Vlaanderen, de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen. Bij deze vereniging gaat spelen niet over 'spel', maar over een manier van leven: genietend, actief, samen met anderen en altijd weer op ontdekking. In het eerste deel wordt uitleg gegeven over spelelementen, spelbegeleiding en spelen op maat, ook voor gehandicapte kinderen. In het tweede deel staan de spelen verdeeld over: groepen (groot of klein), voor aan tafel, onderweg, voor buiten of binnen. De meeste spelen zijn geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. Bij ieder spel een opgave van het aantal deelnemers, de leeftijd, plaats, duur en materiaal dat nodig is. Daarna volgt een duidelijke beschrijving van het spelverloop en eventuele variaties. Kleurige foto's geven een beeld van het spel. Een bron van spelinformatie van oude en nieuwe spelletjes voor jeugdleiders en leerkrachten.
Keywords: Jeugdbewegingen; Spelen