Persoonlijke oppeppers : even bewegen tussendoor. - Dogger-Stigter, Anne-Marie, ....- (Vlissingen : Bazalt, 2007)
Kinderen bewegen vaak weinig op school, terwijl ze vanuit zichzelf juist gewend zijn veel te bewegen. Persoonlijke Oppeppers is een boek vol activiteiten. Denkt u hierbij niet alleen aan uitgebreide activiteiten of ingewikkelde oefeningen die vaak veel tijd vereisen. Een Oppepper is een korte, individuele bewegingsactiviteit van één of enkele minuten, die in de klas gedaan kan worden. Tussen twee lessen door of tijdens een les, als kinderen lange tijd geconcentreerd zitten te werken. Deze fysieke afwisseling tussen in- en ontspanning bevordert de concentratie en het leervermogen voor de volgende activiteit. In het boek ligt het accent op de stap-voor-stap instructie, het attenderen op veel voorkomende fouten, tips voor een correcte uitvoering, de context waarbinnen je ze kunt gebruiken, extra oefeningen en variaties op de Oppeppers.
Voorwoord - Inleiding - De Leeswijzer - 1. Wat is een Oppepper? - 2. Hoe gebruik ik een Oppepper? - 3. Hoe leer ik een Opppepper aan? - 4. De Oppeppers - 5. Wanneer gebruik ik welke Oppepper? - 6. Extra oefeningen voor tussendoor
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs