Hoe word ik bergwandelaar? - Van Speybroek, Geert, ....-; Sanders, Debbie, ....- (Tielt : Lannoo, 2013)
Iedereen die van uitgestrekte natuur houdt, trekt vroeg of laat de bergen in. Als bergwandelaar kan je echter worden geconfronteerd met onverwachtse situaties die om snelle, verstandige beslissingen vragen. Een gewaarschuwd bergliefhebber is er twee waard! 'Hoe word ik bergwandelaar?' biedt je de nodige achtergrondinformatie om op een veilige én comfortabele manier de bergen in te trekken. Aan de hand van praktische tips over het kiezen van een bestemming, tochtvoorbereiding, materiaal, voeding, oriëntatie... helpt dit boek je om je goed voor te bereiden en verstandig te reageren op problemen, maar bovenal om de bergen actief te beleven én te genieten van de omgeving en alle fauna en flora rondom. Verder biedt dit boek ook verhalen van startende en meer ervaren bergwandelaars, die vertellen over de romantiek én de risico's onderweg. Kortom, een allround gids voor elke bergwandelaar, met een stappenplan voor de beste voorbereiding, boordevol leuke weetjes, handige lijstjes en zelfs een heus alpien woordenboek in vier talen. Zet de stap van beleving naar belevenis aan de hand van de honderden praktische tips in dit boek.
Een uitstekend handboek voor beginnende én (ver)gevorderde bergwandelaars (...); qua inhoud is het boek op de Nederlandse en Belgische markt afgestemd door middel van verwijzingen naar relevante organisaties in beide landen. Het behandelt letterlijk alle aspecten van het bergwandelen zeer deskundig: van looptechniek tot tochtenplanning en van ecologie tot voetverzorging en EHBO. Het boek staat boordevol kleurenfoto's. Het boek is uniek in zijn soort en het beste dat er op dit moment op de Nederlandstalige markt is.
Keywords: Wandelsport; Bergsport