500 woorden die iedereen moet kennen om de actualiteit te begrijpen. - Hendrickx, Marc, 1964-; Goossens, Werner, ....- (Leuven : Lannoo, 2014)
Laat iedereen versteld staan van je algemene kennis. Iedereen kent het wel : wanneer je naar het journaal kijkt, mis je achtergrond bij bepaalde begrippen of wil je weten hoe bepaalde situaties zijn ontstaan. Kennis van enkele basisbegrippen wapent je om de brede actualiteit in de media te volgen en te begrijpen. 500 woorden die iedereen moet kennen biedt de lezer de sleutel tot inzicht in het journalistieke jargon. Het boek geeft tekst en uitleg bij de belangrijkste termen in de volgende domeinen : binnen- en buitenlandse politiek, economie, arbeid en sociale zaken, samenleving, milieu, cultuur, lifestyle, media en sport.
Keywords: Media -- Woordenboeken