Wetenschap en techniek op de basisschool. - Van Keulen, Hanno, ....-; Oosterheert, Ida, ....- (Houten : Noordhoff, 2011)
Wetenschap en techniek op de basisschool maakt duidelijk hoe (aanstaande) leerkrachten kinderen kunnen helpen zich te oriënteren op zichzelf en de wereld binnen het domein van wetenschap en techniek. Het is geschreven voor pabo-studenten, leraren basisonderwijs en iedereen die betrokken is bij actuele ontwikkelingen in dit domein. Het boek sluit aan bij het ‘Masterplan Ruimte voor Talent – Ruimte voor Wetenschap en Techniek'. Wetenschap en techniek op de basisschool gaat in op de volgende vragen: •Waarom is wetenschap en techniek belangrijk? •Wat is de inhoud van het domein wetenschap en techniek? •Wat onderzoekend en ontwerpend leren? •Hoe herken en beoordeel je leerresultaten bij kinderen? •Hoe kun je zelf onderwijs ontwikkelen over wetenschap en techniek? •Hoe kun je leerlingen stimuleren leerzame gesprekken met elkaar te voeren? •Hoe ga je om met diversiteit? •Hoe kun je wetenschap en techniek integreren met andere vakken?
10. Toetsen
Keywords: Wetenschappen -- Basisonderwijs; Technologische opvoeding -- Basisonderwijs