Kunst voor kinderen - Lock, Deborah, ....-; Wahlhaus, Anneka, ....-; Lavrijsen, Lies, ....- (Tielt : Lannoo, 2010)
In dit boek krijg je een KLEURRIJK en duidelijk overzicht van internationale KUNST door de eeuwen heen. Bewonder de mooiste MEESTERWERKEN en ontdek hoe stijlen en TECHNIEKEN voortdurend evolueren.
Oorspronkelijk Engelstalig kunstboek voor kinderen. Het boek is opgebouwd uit drie delen: kunst van het verleden, moderne kunst en beeldhouwkunst. Elk deel bestaat uit ongeveer twintig hoofdstukken. Naast de hoofdstukindeling wordt de lezer op weg geholpen hoe het boek werkt. Onder het kopje 'portret' kom je alles te weten over een stijl of het leven van een kunstenaar, bij 'uit de doeken' ontdek je welke technieken kunstenaars gebruiken, onder 'collectie' verbaas je je op hoeveel manieren hetzelfde onderwerp afgebeeld wordt en bij 'stijl' wordt steeds een ontwikkeling besproken. Zo wordt de kunstgeschiedenis in heldere fragmenten opgedeeld. De informatie onder zo'n kopje (herkenbaar aan een icoontje) beslaat steeds een dubbele pagina met veel kleurrijke foto's, ondersteund door tekst en inzetjes. Kinderen leren op een begrijpelijke manier hoe verf wordt gemaakt, over goden in de kunst, over wat een stilleven is en wie Michelangelo en Matisse zijn. Geschikt voor thuis en in de klas om in te bladeren, te lezen, te snuffelen. Bijzonder vormgegeven omslag waar je door een uitgestanste schilderijlijst al enige werken kunt zien. Een mooi uitgevoerd, inspirerend en compleet naslagwerk, dat afsluit met een verklarende woordenlijst en register. Vanaf ca. 12 jaar.
Children's book of art
Keywords: Kunst -- Geschiedenis