Impliciet meten is weten? - Vandeberg, Lisa, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2014)
Expliciete vraagmethoden worden nog vaak ingezet wanneer onderzoekers en marketeers inzicht willen krijgen in wat er in consumenten omgat. In deze publicatie wordt uitgelegd wanneer zulke expliciete methoden een vertekend, incompleet of zelfs volledig incorrect beeld geven van de psychologische processen die ten grondslag liggen aan consumentengedrag. Vervolgens worden er handvatten geboden om in deze situaties het onderzoek te verbeteren met behulp van impliciete metingen. De zin, onzin, mogelijkheden én onmogelijkheden van van het gebruik van impliciete meetmethoden in consumentenonderzoek komen aan bod. Hierbij biedt de publicatie concrete tips, onder meer in de vorm van een handige checklist met do's en don'ts voor het gebruik van impliciete maten, die houvast bieden bij het succesvol vormgeven van consumentenonderzoek.
Keywords: Consumentengedrag; Neuromarketing