Dynamische persoonlijkheidsdiagnostiek. - Eurelings-Bontekoe, E. H. M., ....-; Snellen, W. M., ....- (Amsterdam : Pearson Assessment and Information, 2012)
De eerste twee drukken van Dynamische persoonlijkheidsdiagnostiek hebben zich steeds in een grote belangstelling mogen verheugen. Na enkele aanpassingen in de tweede druk heeft deze derde druk een grondiger revisie ondergaan, met aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en nieuwe klinische en wetenschappelijke inzichten en bevindingen. De kern en doelstelling van het boek zijn ongewijzigd: een beschrijving van de verschillende aspecten van de dynamische persoonlijkheidsdiagnostiek, met veel aandacht voor integratie en theoriegestuurde interpretatie van diagnostische gegevens. Veel instrumenten passeren de revue, meestal geïllustreerd aan de hand van casuïstiek: theoriegestuurde profielmatige interpretatie van zelfrapportage persoonlijkheidsvragenlijsten, projectieve technieken en interviews. Daarnaast is er veel aandacht voor de theorieën die van belang zijn bij de dynamische persoonlijkheidsdiagnostiek. Nieuw is een hoofdstuk over de toepassing van onder andere de Thematische Apperceptie Test bij de vroege detectie van autismespectrumstoornissen.
Keywords: Persoonlijkheidsstoornissen; Persoonlijkheidstests; Psychodiagnostiek