De kleren van Sinterklaas - Biegel, Paul, ....-; Te Loo, Sanne, ....- (Wommelgem : Van In, 2014)
'Sinterklaas komt bij ons logeren!' vertelt Anouk opgewonden aan de kinderen van haar klas. Niemand gelooft haar, maar Anouk houdt vol dat het écht waar is. Want in de logeerkamer thuis staat een grote koffer met zijn kleren erin. En waar de kleren van Sinterklaas zijn, daar is hij zelf ook!
Anouk weet het zeker: Sinterklaas komt bij haar logeren! Zij heeft op de logeerkamer zijn koffer gezien en Sints kleren zaten erin. Haar klasgenootjes kunnen haar bijna niet geloven en mama probeert haar vragen rond dit onderwerp angstvallig te vermijden. Anouk blijft de gebeurtenissen op de logeerkamer echter nauwgezet volgen en op een avond ontdekt ze dat Sinterklaas zich daar echt aan het aankleden is. Oblong prentenboek gebaseerd op een sinterklaasverhaal (afkomstig uit 'De toverhoed', 1979) van de in 2006 overleden auteur. Het verhaal is prachtig, sfeervol en een beetje nostalgisch verbeeld in de prenten. Het begint al met de uitnodigende introductieplaat zonder tekst. Wat zich daar afspeelt, in het centrum van een oud stadje, kan elk kind dat de intocht van Sinterklaas volgt, zich levendig voorstellen. De prenten vormen met zachte lijnen het natuurlijke decor van de sinterklaastijd: warme herfstkleuren, wegwaaiende blaadjes, lange schaduwen, winterkleren, het knusse 'binnen' tegenover het gure 'buiten'. Het is fantastisch om te zien met hoeveel mimiek huisdier poes de attente Anouk overal op de voet volgt. Een heerlijk prentenboek vol herkenning en gezellige spanning.
Leeftijd: vanaf ca. 4 jaar
Keywords: Sinterklaas