Na de pauze : spelen met drama, bewegen en muziek. - Flameng, Kris, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2012)
Bevat achtergrondinformatie en een breed aanbod aan drama-activiteiten waaruit je als begeleider kunt putten om aan de slag te gaan. In DEEL 1 kom je alles te weten over drama, theater, muziek, beweging en muzische vorming. In DEEL 2 vind je een waaier aan dramaoefeningen, ideeën, spellen, tips, schema's, teksten, verhalen, muzikale uitwerkingen, bewegingselementen.Op de cd staan liedjes, muziekfragmenten en andere geluiden ter ondersteuning van de activiteiten.Deze uitgave is niet alleen een inspiratiebron voor kleuterjuffen, leraren uit het basisonderwijs en de 1ste graad secundair onderwijs, maar ook voor begeleiders van jeugdclubs of de jeugdbeweging.
1. Theoretische bekeken: Zeker weten - Drama in de muzische vorming - Muzisch leren - Drama in de orthopedagogie - Drama, muzikaal bekeken --- 2. Praktisch gedaan: Etalage - Drama waar en wanneer? - Opwarmers, energizers en ijsbrekers - Concentratie - Vertrouwen - Spelers en publiek - Werkvormen (directe werkvormen: improvisatiespel - vertellen - situatiespel - simulatiespel - rollenspel - conflictspel - open rollenspel - afspreekspel - inspringspel - dialoogspel - monoloogspel - rekwisietenspel - verkleedspel - maskerspel - spel met muziek en geluid - emoticons - tableau vivant - pantomime - vertelpantomime - jabbertalk)(indirecte werkvormen: poppenspel - schimmenspel - hoorspel - videofilm)
Keywords: Bewegingsopvoeding; Dramatische expressie -- Activiteitenbegeleiding; Muzikale vorming