Wie zoekt die zingt : 32 originele liedjes voor kinderen van 4 tot 7 jaar - Molemans, Niekol, ....-; Mesotten, Marleen, ....-; Melis, An, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2012)
'Wie zoekt die zingt' verschijnt in de reeks van 'Het kleinste maatje' en 'Een maatje meer', maar heeft een eigen gezicht! In 'Wie zoekt die zingt' vind je liedjes voor de oudste kleuters en kinderen uit de eerste graad van de lagere school. Geniet samen met je kinderen van de 32 originele en pittige liedjes! Beluister de cd, ga zelf musiceren of laat je inspireren door de boeiende activiteitentips voor thuis of in de klas. Alle muzische domeinen komen aan bod! Er is ook aandacht voor beginnende geletterdheid en taalontwikkeling. Op de cd vind je van elk lied zowel een gezongen als een instrumentale versie. Maar 'Wie zoekt die zingt' is meer dan een liedjesboek! In de vrolijke tekeningen van An Melis vinden de kinderen allerlei leuke details. Met een vergrootglas kunnen ze op zoek gaan naar bloemen, snoepjes, neuzen, mondjes, patronen, letters, muzieknoten... Met 'Wie zoekt die zingt' beleven kinderen uren luister-, zing-, zoek- en spelplezier!
Deze aantrekkelijke liedjesbundel (met audio-cd) bevat liedjes waarvan met name de teksten jonge kinderen enorm aanspreken. Zowel het boek als de cd openen met het titellied ‘de dingenzoeker'. Het boek is vervolgens ingedeeld in vijf overkoepelende en betekenisvolle thema's, waarin de overige 31 liedjes ondergebracht zijn. Elk thema heeft een eigen, kenmerkende paginakleur. Dit zorgt samen met de kleine, kleurrijke illustraties voor een speels en aantrekkelijk ogend geheel. Elk muzieknummer krijgt in het boek twee pagina's toebedeeld, waarbij telkens op de eerste pagina een aantal bijpassende activiteitentips gegeven wordt. Op de tweede pagina staat het lied in een wit kader, in tekst en notenschrift. Op de audio-cd zijn de liedjes te beluisteren: eerst in een (meestal) door kinderen ingezongen en goed gearticuleerde versie, vervolgens in de soundmixversie. Dit boek mag zichzelf een waardige opvolger noemen van de twee eerder verschenen boeken ‘Het kleinste maatje' (2009) en ‘Eén maatje meer' (2011). Geschikt voor onder meer buitenschoolse opvang, kinderdagverblijven en basisonderwijs (3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar) met kinderen van ca. 5 t/m 8 jaar.