Pietje Pedro helpt de Sint - Hol, Coby, 1943-2012 (Wommelgem : Van In, 2014)
Pietje Pedro komt dit jaar voor het eerst met Sinterklaas naar Nederland. Hij helpt met het bakken van pepernoten en het inpakken van cadeaus. Toch vindt hij het jammer dat al die mooie cadeaus weggegeven worden. Gelukkig heeft Sinterklaas een idee. Het verhaal eindigt abrupt, waarbij van de tegenwoordige naar de verleden tijd wordt overgeschakeld. Een boek in vierkant formaat, waarbij de illustraties opvallend zijn: het zijn collages, samengesteld uit gescheurde stukken papier in vrolijke kleuren, papier met voorbedrukte patronen en gaasstof. Daardoor ontstaan mooie illustraties die een goed beeld van het verhaal geven. Ze variëren in grootte: van paginagroot tot een bovenrandje. De teksten zijn er in een grote letter naast gezet. Ze zijn in een vlotte stijl geschreven. De teksten en illustraties vullen elkaar goed aan op twee momenten na. De kaft toont een scène uit het verhaal. Een aantrekkelijk boek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar om te bekijken en voor te lezen.
Keywords: Sinterklaas